Den Gouden Haan: Ambachtelijke Belgicatessen!

Tijdens het winkelen werd ik een poosje terug betoverd door potjes met de mooiste kleuren! Bij nader onderzoek  bleken de potjes advocaat te zijn van het merk DEN GOUDEN HAAN.

Advocaat, het dessertje bij de koffie. Nostalgie ten top! Eind jaren zeventig, papa en mama na het eten aan de verwenkoffie mét een klein glaasje goudgeel vocht. Als kind was ik zo teleurgesteld dat deze pudding lookalike toch wel heel anders rook dan wat ik ervan verwachtte. Pas veel later ging ik het eiergoedje smaken en lekker vinden.

advocaat2

Dankzij DEN GOUDEN HAAN beleeft de oldskool advocaat een revival! Het klassiek recept wordt opgewaardeerd zonder de authentieke smaak aan te tasten. Een touch van sinaasappel, pistache, karamel, banaan, aardbei of speculaas (en nog vele andere) geeft het toetje een hip en trendy smaak. Niet alleen qua kleur maar ook qua smaak een explosie.

Mijn favoriete is de pistache versie, klassieke advocaat met een heerlijke touch pistache net als in het ijsje wat in mijn kindertijd helemaal bovenaan stond. Iets pittiger is de advocaat met rum en rozijnen, vol van smaak, heerlijk tijdens de wintermaanden.

Door zijn zacht en smeuïg karakter valt de advokaat van Den gouden haan in ieders smaak. Serveer de advocaatsoorten bij een kop koffie of warme chocolademelk, als dessert op zich met een toefje slagroom, op roomijs of als saus bij je favoriete nagerecht. Neem een kijkje hier en ontdek hoe deze advocaat juweeltjes om kunt toveren tot de lekkerste nagerechten. Last but no leat,in 2011 is de advocaat van Den Gouden Haan verkozen tot beste advocaat van de wereld!

Minder bekend van DEN GOUDEN HAAN maar zeker de lekkere moeite om te vermelden is het assortiment verrukkelijk huisgemaakte producten.

Kwaliteitsconfituren

Twijfelaartje is desondanks zijn naam zonder twijfel een aanrader. De combinatie aardbei-abrikoos in twee lagen is o zo lekker. De vaste structuur en de zachte smaak maken dit een eervol smeerbaar genot.

Appel-kaneel is een typische grootmoeders confituur. Smaakt naar appelmoes met een subtiel vleugje kaneel. De confituren worden bereid volgens het ambachtelijk principe less is more: er wordt slecht 3 kg fruit verwerkt per keer zodoende het kookproces kort wordt gehouden en de smaken volledig tot z’n recht komen en dat proef je!

Honing

Deze zoete vloeibare substantie heeft DEN GOUDEN HAAN ook een prominente plaats gegeven in haar assortiment : Acacia honing, tijm honing, lavendel honing, Belgische honing, bloemen honing, sinaas honing, sterren honing (met konninginnebrij).

dgh06-belgische-pepermunthoning-250gr

Uniek is de honing met pepermunt met heilzame werking! Bevordert de slaap, verzacht de keel en helpt bij maagklachten. Pepermunt is één van de oudste en beste huismiddeltjes om de spijsvertering te bevorderen. Studies hebben aangetoond, dat na gebruik van pepermunt de darmen minder tijd nodig hebben om voedsel te verteren. Wist je dat de oude Romeinen traditioneel hun maaltijden eindigden met het nuttigen van pepermuntblad.

Mosterd

Ook de Honingmosterd zachte mosterd met honing is een topper! Heerlijk voor bij kaas, vinaigrette of op gegrilde varkensgebraad!

LIKEUREN

Dit hedendaags ambachtelijk bedrijf blijft verbazen, Geert Dillen weet als bakker alles van desserten en zoete smaken en deze kennis heeft hij ook verwerkt tot een juweeltje van een likeur. De TIRAMISU likeur ontwikkeld op basis van eigeel, amaretto en een vleugje chocolade. Waanzinnig lekker on the rocks! Met de feestdagen in zicht een gouden tip om mee uit te pakken.

tiramisu glas.jpg

Voor de liefhebbers van Elixir (het drankje van onze oma’s en opa’s) is er nu de CREME D’ELIXIR. Een combinatie van kruiden en room, met een alcoholpercentage van 20%. Ijskoud te drinken.

crème elixir.jpg

Daarnaast zijn er nog heerlijke suikervrije kruidenbonbons en kruidendruppels. Een lust voor het oog en je smaakpapillen.

Opgepast, de violet/vanille kruidenbonbons zijn een verslaving! Ook hiermee knipoogt Geert Dillen naar het verleden en haalt de vervlogen kindersnoepjes van weleer terug anno 2017.

Hou dus volgende keer halt in je supermarkt (Carrefour in mijn geval) bij de Belgicatessen van DEN GOUDEN HAAN of neem een kijkje op de website

Het assortiment van DEN GOUDEN HAAN biedt een ruime keuze aan ambachtelijke kwaliteitsproducten die zeker de moeite waard zijn.

Je kan ook terecht in het winkeltje in Nijlen, waar je ter plaatse kunt proeven en de vele heerlijke producten rechtstreeks kunt kopen. Open van dinsdag tot zaterdag van 14u tot 18u.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s