Spice Up your Gin and Tonic with PIPA botanicals!

12242999_434119833449472_3774706819861202115_n

De gin & tonic maakt alweer 4 jaar deel uit van onze drinkcultuur. The revival van het eighties aperitief is nog springlevend, afgaande op de overvolle rekken gins in de winkels! Mij hoor je niet klagen, een frisse G&T op zijn tijd smaakt heerlijk.

  • Gin een Brits drankje? Mis! Het werd naar verluidt halverwege de 17de eeuw uitgevonden door een Nederlandse dokter, en was bedoeld als medicijn tegen maagkwalen, leveraandoeningen en galstenen. Gin is een afgeleid recept van jenever. Bij jenever moet de graansmaak primeren, gin draait eerder om de botanicals of smaakmakers die worden toegevoegd bij het destilleren. De Britten leerden gin kennen toen ze vochten tegen Willem van Oranje die de Britse troon bezette, en de drank werd er superpopulair.
  • Gin-tonic werd dan weer uitgevonden in India: Britse kolonialen dronken tonic, een drankje met kinine (veel bitterder dan de tonic die we nu kennen), om zich te beschermen tegen malaria en mengden er een scheut gin, wat limoensap en suiker door om de bittere tonic beter te laten binnengaan.
  • Wist je dat Schweppes in 1870 de eerste was om flesjes tonic op de markt te brengen? Schweppes Indian Tonic kun je nu nog altijd kopen in de supermarkt.
  • Gin-tonic zou het favoriete drankje zijn van de Britse koningin Elisabeth. Ze heeft het van geen vreemden: haar moeder, de Queen Mum, dronk het ook graag en liefst sterk: 1/10 tonic en 9/10 gin!
  • Gin-tonic is een ideaal aperitief voor wie op de lijn let: iets bitters drinken voor de maaltijd zou volgens een onderzoek van de KU Leuven ervoor zorgen dat je sneller verzadigd bent.

19551171908_6a985f056a_o-2.jpg

De tijd dat de bar werd aangevuld met enkel Britse gins, is lang voorbij. Tegenwoordig vinden uitstekende creaties van Belgische makelij vlotjes de weg naar de koper. Zo ook met de botanicals. Kenners zullen het je bevestigen: elke gin smaakt anders doordat er andere botanicals (of smaakmakers) in gebruikt worden.

Proef Belgische ambacht in je gin-tonic met de overheerlijke kruidenmengelingen van PIPA BotanicalsHet resultaat van een nauwe samenwerking tussen gin kenners, mixologisten en blenders.

12143316_423507104510745_8050323259800608966_n

Pipa Botanicals heeft 5 blends samengesteld die zich richten op de verschillende categorieën Gin.

12112385_423506704510785_1336023438501885192_n

Raspberry Rose : Volledige frambozen vol van smaak afgewerkt met rozenblaadjes. Deze Pipa blend geeft een fruitige en florale toets die je gin en tonic een zachte en elegante smaak geeft.

Zesty Spring : Zoals de naam al verteld is deze mengeling ééntje met “zest”. Lekker bij een gin gedistilleerd op basis van citrusschil. De gebroken kaneel overheerst niet maar blijft lekker in balans met de zoete appelsienschil.

Cardamon Red Berry : Kardemom is één van de meest dure specerijen ter wereld. Hoe dan ook werd voor Pipa Blends enkel de hoogst kwalitatieve kardemom geselecteerd om omringd te worden door Indonesische hibiscus en sappige jeneverbes. Deze mengeling geeft een rokerige tint aan je Gin.

Liquorice John : Zoethout en citroengras met een hint van peper. De basis voor enkele zeer bekende gins die je kan terugvinden op de suggestiekaart van Pipa.

Herbie Herb : De meest kruidige mengeling onder de Pipa blends is de Herbie Herb. Steranijs, roze peper, jeneverbes en piment. Goed voor een spicy gin!

Komt het water je al in de mond? Dan raad ik je aan een geschenkbox te bestellen. Al vanaf 19,99 euro kun je aangenaam kennis maken met deze botanische pareltjes.

De garnituren zijn verpakt in een vierkanten zakje, makkelijk te openen en meteen te gebruiken. Laat je gasten op deze manier zelf hun favoriete botanicals kiezen. Cardamon Red Berry en Raspberry Rose geven je gin een mooie rozige kleur. Mijn favoriete blend is Herbie Herb. Fris, zoet en pittig. De smaak en de geur van steranijs is zo lekker!

Eenmaal je keuze gemaakt uit de vijf blends kun je deze ook apart bestellen.

herbieherb

Waar te koop? Via de website

Prijzen : Grote geschenkbox met 40 consumpties 29,99 euro 

Kleine geschenkbox met 20 consumpties 19,99 euro

Navulling  9,20 euro

Cheers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s