Hou van jezelf : Haal meer uit je leven met Mindfulness!

20170317_130343

Iedereen komt op een bepaald moment in zijn leven emotioneel vast te zitten. Met z’n allen houden we dagelijks veel ‘borden in de lucht’. Werk, relaties, kinderen, vriendschap, hobby, huishouden…en dat allemaal in een soort automatisch piloot modus. Deze modus vertoont vroeg of laat een ‘technisch’ gebrek door bewustwording. Leeftijd, overlijden, ontslag, echtscheiding, burn-out zijn vaak het begin van een verandering. ‘Waar ben ik mee bezig, wat wil ik veranderen, wie ben ik‘. Zelfreflectie is het overdenken van de eigen gedachten, gevoelens, handelingen en effecten daarvan, om de zelfkennis te vergroten en situaties in de toekomst effectiever te hanteren.

Mindfulness is het makkelijkst te begrijpen vanuit zijn tegendeel: leven op de automatische piloot. In de keuken, tijdens het autorijden, op het werk – let maar eens op hoe vaak we op routine draaien terwijl de denkgeest bezig is met iets anders, met verleden en toekomst.

Deze fase vraagt om ondersteuning. Wat mij persoonlijk  erg veel inzicht en geestelijke voldoening bracht én brengt is lectuur hieromtrent. Je mindset aanpassen gaat niet van een leien dakje. Het heeft tijd en doorzettingsvermogen nodig. Een goed geschreven boek met oefeningen past perfect in deze tussenfase van bewustwording.

HOU VAN JEZELF! hoort wat mij betreft in dat rijtje. Eigenliefde heeft niks te maken met narcisme maar wel met de nodige aandacht voor jezelf. Dit zorgt ervoor dat je met vertrouwen door het leven kunt stappen. Eigenliefde heeft ons een veilig en zelfverzekerd gevoel en inspireert tot het maken van keuzes die goed en gezond zijn voor je authentieke ik. David R. Hamilton studeerde cum laude af in de opleiding chemie en specialiseerde zich in biologische en medische chemie. Op zijn 42ste werd hij net voor het geven van een voordracht gegrepen door het besef dat zijn eigenliefde -gevoel van eigenwaarde- bijzonder laag lag. Dit was het kantelmoment voor David om zijn problemen aan te pakken.

BAFTA-professional-photo-b-and-w-for-website-banner.png

Het boek leest vlot en onderhoudend , is geschreven vanuit eigen ervaring, een weerspiegeling van zijn eigen zoektocht naar eigenwaarde.

20170317_133055

Volgens de auteur zijn er drie fases van eigenliefde. Ga na in welke fase je je bevindt. Stap één van je zelfkennis. Van hieruit krijgt je boordevol tips, hulpmiddelen, oefeningen aanmoedigingen, inspirerende gedachten en verhalen om je eigenwaarde op te krikken en op termijn te werken naar fase 3 IK BEN GOED GENOEG.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het boek is het decor van je zoektocht naar je eigenwaarde. Een aanrader en eye-opener!

HOU VAN JEZELF! ISBN 978-90-447-4574-0 DELTAS uitgeverij

Prijs : €19,95

Te verkrijgen bij Standaard Boekhandel  en online te bestellen bij Bol.com en Standaard Boekhandel

Meer lezen? Ook volgende boeken helpen in je zoektocht naar eenvoudig en puur geluk!

20170317_140748

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s