Vive Les Femmes by Daphne : Sweater met een warm hart!

125

Borstkanker treft in Vlaanderen ongeveer één op de 10 vrouwen vóór hun 75ste levensjaar. Het risico stijgt met ouder worden. Meestal doet de ziekte zich voor bij vrouwen vanaf 50 jaar. Jaarlijks worden in Vlaanderen een kleine 5000 nieuwe gevallen van borstkanker geregistreerd. Het is de de meest voorkomende kanker bij vrouwen.

gettyimages-122643344-e1484563665308

 

Iedere vrouw die hier tegen vecht, vecht ook met het gevoel dat haar vrouwelijkheid aan het wankelen wordt gebracht en dat haar positie in de maatschappij in het gedrang komt. De vermoeidheid ten gevolge van de chemo maakt haar afhankelijk van anderen. Kanker treft vrouwen in het diepst van hun wezen, lichaam en geest. Het vechten tegen deze monsterlijke ziekte haalt ook krachten naar boven waarvan je het bestaan niet wist. Iedere vrouw die deze strijd moet aangaan verdient een standbeeld. Zo ook Daphne Eeckman (22), bij wie afgelopen zomer een knobbeltje in haar linkerborst werd ontdekt. Na een helse periode van angst, onzekerheid en veel onderzoeken bleek het godzijdank goedaardig te zijn. Deze ervaring gaf Daphne het duwtje in de goede richting om haar droom waar te maken, en met liefde en toewijding werd de prachtige collectie sweaters ‘geboren’ met de veelbetekenende naam: VIVE LES FEMMES.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De collectie van Daphne bestaat uit sweaters in verschillende kleuren en modellen met het opschrift ‘Vive les femmes‘, waarmee de jonge ontwerpster de vrouw in de kijker wil zetten. “Vive les femmes is een merk door en voor vrouwen die weten wat ze willen, hun dromen achterna gaan en trots durven te zijn,” klinkt het. Door vijf euro per verkochte sweater aan Think-Pink te schenken, steekt ze ook vrouwen met borstkanker een hart onder de riem. De sweaters zijn te koop in de webshop. Je betaalt 65 euro voor een meisjesmodel en 69 euro voor een vrouwenmodel.

d68426

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s