FALKSALT : Zout waar jouw peper jaloers op wordt!

falksalt-tomatoes

Tegenwoordig is zout uit ons dagelijks leven bijna niet meer weg te denken. Zout, de alledaagse benaming voor natriumchloride, is immers goedkoop, overal verkrijgbaar en speelt ongetwijfeld nog steeds een belangrijke rol als smaakversterker bij de bereiding van onze gerechten. Zout was echter door de eeuwen heen veel meer dan dat. Gedurende eeuwen werd zout vooral gebruikt als conserveermiddel. In het oude Rome werd een deel van het loon van de soldaten uitbetaald in zout. Vandaar het woord salaris dat van het Latijnse woord sal (zout) is afgeleid.

 

FALKSALT is een natuurlijk zeezout geoogst uit puur Mediterraans zeewater uit Cyprus die op traditionele manier geproduceerd wordt. Doordat Falksalt werkt met gefilterd zeewater ontstaan er grote zoutvlokken (flakes) die meer smaak bevatten, heerlijk krokant zijn en eenvoudig toe te voegen zijn aan alle gerechten. Bovendien worden er geen chemicaliën of antiklontermiddelen gebruikt. Dit zorgt voor een groot verschil in smaak en kleur. Grote zoutvlokken verhogen de intensiteit van smaak en zorgen voor een heerlijke krokante toets in het gerecht. Op die manier gebruik je tot de helft minder zout!

 

Wil je je gerechten catchy afwerken, gebruik dan het zwarte zout uit het assortiment. Falksalt Black Crystal Flakes is een natuurlijk getint zeezout dat jouw gerechten een gedurfd kleur- en smaakaccent geeft.

 

Naast deze klassieke smaakversterkers bestaat het assortiment van FALKSALT ook uit 10 extra smaken die telkens via natuurlijke extracten tijdens het droogproces aan onze zoutvlokken zijn toegevoegd. Hierdoor bevat iedere vlok een extra smaak. Doordat de toegevoegde smaken in het zout zitten creëert u op eenvoudige wijze meer smaak. De zoutvlokken kunnen zowel tijdens als na het koken gebruikt worden :

product_713765747

 

  • Falksalt citroen – fris citroenzout voor bij salades, vis, coktails, groentjes en gebak.
  • Falksalt Rozemarijn – zout met rozemarijn, hemels bij aardappels.
  • Falksalt Smoke – gerookt zout, lekker bij sauzen en soep.
  • Falksalt Red Chili – zout met chili, zorgt voor de nodige pit in je gerechten.
  • Falksalt Wild Garlic – zout met knoflook, heerlijk bij gegrild vlees en vis.
  • Falksalt Wild Mushroom – zout met wilde paddestoelen, aards en intens.
  • Falksalt Chipotle – zout met Jalapenos peppers en gedroogde/ gerookte paprika.
  • Falksalt Hickory – zout met hickory (houtsoort die een zoete gerookte smaak geeft aan gerechten) lekker bij visgerechten,kip, vlees, aardappelen en sauzen.
  • Falksalt Black Peper – combinatie van kristalzout en zwarte peper.
  • Falksalt Lime -verfrissende touch van zeste van limoen die een explosie van smaak creëert bij vis en salade.

Doseren is naar mijn mening erg persoonlijk. Omdat je de flakes zowel tijdens als na het koken kunt toevoegen, kun je voorzichtig uittesten wat jouw smaakpapillen het beste bevalt. FALKSALT raadt aan om max. 2/4 van een theelepel te gebruiken. 1/4 tijdens het koken en 1/4 na het koken.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

FALKSALT is te koop online, bij de betere slager, Delhaize en delicatessenzaak.

Aanbevolen verkoopprijs : €4,00 – 4,50/ 70g

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s