Duinse likeur : Hierbas de las Dunas!

cadzand_hierbas-las-dunas_2016_9

Op zoek naar iets exclusief en stijlvol om je gasten te verwennen de aankomende feestdagen? Search no longer, HIERBAS DE LAS DUNAS it is!

Hierbas de las Dunas is een likeur van achttien soorten kruiden, bloemen en planten uit de duinen. Hoewel een likeur doorgaans met gedroogde kruiden wordt gemaakt, gebruikt bedenker en chef-kok Syrco Bakker (restaurant Pure C, Cadzand) uitsluitend verse ingrediënten. Het resultaat is een drankje met een pure, zilt-zoete smaak dat zich perfect leent als aperitief, digestief of in een cocktail.

schermafdruk-van-2016-12-21-19-24-29

In tonicversie in het gezelschap van Fever-Tree of feestelijk met bubbles. Voor de zomeravonden eveneens heerlijk,  je waant je even in Ibiza als je de dag afsluit met een shotje ijskoude zilt-zoete Duinse hierbas!

_DSC4982_kopie_ren.jpg

syrco_dsc9494-b160

Syrco Bakker over zijn Hierbas de las Dunas : ‘Het idee voor de Hierbas de las Dunas ontstond op Ibiza. Daar krijg je na het eten standaard een chupito ,een klein borrelglaasje, met Hierbas de Ibiza. Een toffe gewoonte om zo de maaltijd af te sluiten, vind ik. Omdat restaurant Pure C het Ibiza-gevoel uitstraalt, wilde ik graag mijn eigen variant op de Hierbas maken, maar dan wel met producten en smaken uit mijn eigen omgeving. Bovendien moest alles vers zijn. Destillaten worden normaal gesproken van gedroogde kruiden en specerijen gemaakt en dat wil ik doorbreken; in mijn keuken werk ik ook uitsluitend met verse producten, dus waarom zou ik dat in mijn dranken niet doen? Hierbas de las Dunas bevat achttien kruiden, bloemen en planten die in de duinen van Cadzand en in mijn eigen kruidentuin groeien. Van zeekraal tot rucola, van de takken en bessen van de duindoorn tot rozen van de rozenbottelstruiken en van zeevenkel tot tijm… we hebben het allemaal gebruikt. Het resultaat is een zeer pure drank met een zilt-zoete smaak. Je proeft de zee, je proeft de duinen, je proeft Zeeland… Omdat we uitsluitend verse producten gebruiken zal de smaak van Hierbas de las Dunas per seizoen verschillen. De flessen die nu te koop zijn, zijn gemaakt met de planten en kruiden van de lente. Als we in september weer gaan oogsten, krijgt het destillaat een ander karakter. Dat maakt het voor mij extra bijzonder; straks kan ik de verschillende seizoenen proeven in mijn eigen drank. Zelf drink ik de Hierbas de las Dunas het liefste on the rocks. Maar het is ook lekker in cocktails. Omdat de smaak zo puur en complex is, adviseer ik wel om het aantal ingrediënten te beperken. Zeer lekker is de combinatie met tonic en een klein beetje limoensap – niet meer en niet minder. Een cocktail als deze sluit trouwens perfect aan bij de tendensen in de barwereld: ik denk dat we teruggaan naar de klassieke, op alcohol gebaseerde cocktail waarin niet de overige ingrediënten, maar juist de drank zelf de show steelt. En ja, dan heb je een drank met een beetje power en karakter nodig.’

 

 

Overtuigd en zin in een Hierbas de las Dunas….aan de slag dan maar!

Te bestellen via de website  of via Decovry  (haast je, de flessen bij Decovry zijn beperkt te bestellen tot 26.12.2016 wegens een promotieprijsje!)

Prijs : €32,50 /50 cl  (28% vol)

Je proeft de zee, je proeft de duinen, je proeft Zeeland…Santé!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s