ESCENTRIC Molecule 01 : Sexyness in een flesje!

1357293131_aromat2

Niche parfums zijn in de opmars. Artistiek ontworpen geuren. Creaties van exclusieve parfumhuizen die niet gemaakt zijn om aan de vraag van de massa te voldoen.

Gemiddeld duurder maar je kan ze doorgaans ook zuiniger gebruiken want ze zijn vaak meer geconcentreerd dan de standaard merken.

Een uitzonderlijk pareltje uit dit segment is ESCENTRIC Molecule 01.

30800

Beroemdheden als Madonna, Elton John en Kate Moss staan in de rij voor dit unieke parfum. Molecule 01 is gebaseerd op slechts één element: Iso E Super. De geur zou het effect hebben van een feromoon, een lokstof die door dieren uitgescheiden word.

data-molecules-escentric-molecules-molecule-01-100ml-afacdb-551

Molecule 01 is de eerste geur die werd ontwikkeld door parfumeur Geza Schoen. Deze geur ruikt 100% naar Iso E Super, een aromamolecuul dat heel veel in parfums wordt gebruikt – maar nooit op zichzelf. Iso E Super bestaat niet in de natuur, het werd gecreërd in het laboratorium van IFF (International Flavors & Fragrances)  in 1973 en is dus volledig synthetisch. De warmte van de huid is namelijk nodig om Iso E Super in al zijn volheid te ontvouwen. En zelfs op de huid ruik je hem niet altijd. Soms vang je er een vleugje van op, en dan ruik je een lange tijd niets. De geur verdwijnt en komt vervolgens weer heel discreet terug, wat erg bijzonder is. Het komt overigens vaak voor dat je de geur helemaal niet meer ruikt, maar anderen wel!

De geur wordt doorgaans omschreven als bijzonder, sexy, fris, warm, houtachtig, mannelijk én vrouwelijk en ruikt bij iedereen anders.  Tevens is de geur unisex. Niet voor niets is het één van de meest beroemde niche parfums  wereldwijd.

recently-updated36

Duitse parfumeur en neus , creator van ESCENTRIC  Geza Schoen omschrijft het als volgt:“Het is een geur waar je het liefst helemaal in wilt duiken om je er helemaal in te hullen. It’s comforting, cocooning.”

Wij kunnen het in ieder geval warm aanbevelen, ben je op zoek naar een unieke geur, out of the box, dan is dit jouw ding!

 

Te koop bij SKINS en Necessities

Prijs : Vanaf €55 voor 30 ml

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s