Detox water : snel en gezond ontgiften!

fruitwater-komkommer-sinaasappel-vrij

Iedereen weet ondertussen wel dat (voldoende) water drinken gezond is. Water bevat geen calorieën, lest je dorst en stilt de honger. Helaas is water ook saai en smaakloos. De aanbevolen hoeveelheid van anderhalve liter water per dag halen is hierdoor soms een hele onderneming. Op zoek naar lekkere alternatieven kwam ik detox water tegen.

Detox water is eenvoudig zuiver drinkwater aangevuld met stukjes van je favoriete fruit,  groenten en kruiden.

Water-met-fruit1.jpg

 

Detox water:

  • Zorgt voor een goede spijsvertering met een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang
  • Helpt bij winderigheid en een opgeblazen gevoel na iedere maaltijd
  • Zuivert je lichaam, en vooral je lever, gal en nieren
  • Stimuleert je vetverbranding
  • Helpt je meer opgeslagen lichaamsvet verbranden en gemakkelijker afvallen

De trend om water smaak te geven met fruit en kruiden komt uit de Verenigde Staten en wint snel terrein in Europa. De natuurlijke aroma’s zorgen ervoor dat het lekker en caloriearm is en bovendien is zo’n glas gevuld met kleurrijk heerlijk fruit en groene kruiden ook een echte blikvanger.

 

Citroen en limoen zorgen door de enorme hoeveelheden vitamine C ervoor dat de vetblokkades in het lichaam verdwijnen. Het stimuleert tevens de productie van het voor de vetverbranding belangrijke hormoon noradrenaline. Deze stof helpt het vet uit de vetcellen los te maken. Vitamine C is onmisbaar voor de vorming van collageen en heeft daarmee invloed op de stevigheid van het weefsel en een strakke huid.

Gember, citroenmelisse en munt hebben invloed op onze ontgiftigingsorganen: vooral de lever, vet-en giffilter nr.1, de nieren.

Bessen, aardbeien en frambozen maken gelukkig en vrolijk. Ze hebben felle, oppeppende kleuren. De helderrode tot donkerblauwe vruchten bevatten anthocyaan en activeren het gelukshormoon serotonine in het lichaam.

5-detox-water-recepten-1Let erop dat je detox water binnen de 24 uur na bereiding drinkt, omdat de ingrediënten daarna stoffen aan het water afgeven, die een negatieve invloed hebben op de gezondheid en smaak!

Meer weten? Het boek DETOX WATER van DELTAS uitgeverij van ANNE IBURG leert je aan de hand van illustraties en een heleboel recepten, supergezonde drankjes met fruit, kruiden en meer te maken. ANNE IBURG is auteur van een aantal kookboeken waaronder Gezonde voeding voor diabetici, Alles over olie & azijn, Gezonde en lekkere babyvoeding en nog vele andere.

 

Aanbevolen prijs: euro 9.95

Bestellen online kan via Bol.com of Standaard Boekhandel

 

 

 

One Reply to “Detox water : snel en gezond ontgiften!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s