Hippe salades in a jar in een handomdraai!

cobb-salad1Wat zijn de healthy food trends van het moment? Men kookt en eet bewuster dan ooit. N STYLE gaat de komende twee weken op zoek naar de ‘trending trends’ en stelt je deze week de razend populaire en hippe salades in a jar voor! Overgewaaid uit de States (hoe kan het ook anders) veroveren ze nu ook onze contreien!

Deze heerlijke salades in een XL jampot (weckpot) zijn kinderlijk eenvoudig , lekker en gezond om mee te nemen naar het werk of gewoon om thuis te verorberen.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Het principe is vrij simpel: je schikt de ingrediënten op creatieve wijze in mooie, gekleurde laagjes in een doorzichtige glazen bokaal (a jar).  Onder het motto ‘startinspiratie kan nooit kwaad’ en omdat de laagjessalade toch een aantal regels respecteert wat volgorde betreft om zo de knapperigheid te garanderen, geven we volgende beginnerstips mee.

De volgorde van in de pot hangt af van het gewicht van de ingrediënten. De start van elke jar is een heerlijke vinaigrette die je slaatje onweerstaanbaar maakt!

Zware stukjes onderaan : ingrediënten zoals fruit of groenten, vlees, vis, pasta, quinoa, rijst,….

Kleur met smaakmakers : noten, rozijnen, zacht fruit, …

Maak het groen : salade, rucola, spinazieblaadjes, veldsla…

De Duitse foodblogger Karin Stöttinger schreef ‘De Lekkerste salades in a jar‘ uitgegeven bij DELTAS, inspiratie voor haar recepten vindt ze op reis, in gesprekken met vrienden of als ze over de weekmarkt slentert. Ze streeft naar avontuurlijke smaakcombinaties en kiest bewust voor samenstellingen naar kleur, het oog eet namelijk ook mee!

karin_stoettinger_shaking_salad-03

In de luxe geïllustreerde uitgave zijn meer dan 50 heerlijke recepten geschreven voor twee personen. Uiteraard besteedt ze ook veel aandacht aan dressings, het kersje op de taart van de salade in de jar! De laagjessalades zijn er voor alle smaken, vegetarisch, veganistisch, met vis, met vlees of zoet….

 

Vanaf vandaag te verkrijgen bij bol.com
Prijs : euro 19,95

 

 

 

 

One Reply to “Hippe salades in a jar in een handomdraai!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s