In de wolken met Cloud Bread!

1200-woman-eating-bread-outside

Het is weer zover!

We hebben eindelijk de eerste zomerdagen mogen meemaken na een winterloze herfst.

Shortjes, blote benen, topjes, blote armen, zelfs blote buikjes…..niet alleen melkwit van kleur maar ook blubberig en rollerig. We kunnen er niet omheen, we willen strakker, minder en beter.

Brood heeft  een slecht imago, omdat de koolhydraten je dik zouden maken….

Ons dagelijks brood zal er moeten aan geloven of toch niet?

Voor wie gehecht is aan zijn dagelijks boke, stutte of sneetje brood is er nu een gezonde variant die je bovendien gewoon zelf op tafel tovert.

CLOUD BREAD heet de nieuwste foodtrend. Het fijne van Cloud Bread is dat het heel caloriearm is. Een broodje, volgens onderstaand recept, bevat nog geen 30 kcal per stuk. Das niet veel. Het is vergelijkbaar met een rijstwafel.

LuFDGBqTDSI7HC5KQGtU_095 cloud bread

En bovendien is het koolhydraatarm, rijk aan eiwitten en glutenvrij.

Heel makkelijk te maken, maar met liefst vier ingrediënten. Ook lekker als je er wat kruiden aan toe voegt. Bijvoorbeeld rozemarijn of oregano.

Benodigdheden : 3 eieren, 3 eetlepels cottage cheese, 1 eetlepel honing, 1/4 theelepel bakpoeder

cloudbread2.jpg

Bereidingswijze

1. Verwarm je oven voor op 150 graden en leg bakpapier op een bakplaat
2. Splits de 3 eieren door het eigeel en het eiwit in een aparte kom te doen.
3. Klop het eiwit met het bakpoeder heel goed stijf.
3. Klop het eigeel in de andere kom met cottage cheese tot een perfect mengel en voeg er een eetlepel honing aan toe.
4. Voeg deze twee mengsels samen en zorg ervoor dat het beslag luchtig blijft.
6. Maak met een lepel op de bakplaat ongeveer 6 tot 8 kleine bolletjes.
7. Zet de bakplaat 17 tot 20 minuten op 150 graden in de oven, totdat ze goudbruin zijn.
8. Laat de broodjes goed afkoelen.

img_72881

De broodjes zijn perfect voor hamburgers, sandwiches en worden nog lekkerder in de broodrooster.

cloud-bread-001.jpg

Ook heerlijk als je glutenvrij eet! En als je liever ook geen honing wilt gebruiken, kun je stevia proberen als zoetmaker. Veel zoet hebben deze broodjes niet nodig.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s