Leave nothing but footprints, take nothing but pictures

img_6086

Een verlaten en onbewoond huis…Als klein meisje al vond ik dat fascinerend en mysterieus.

Ooit werd het bewoond, gevuld met warmte en (kinder)stemmen. Werd er geleefd, bemind, gekookt, gevloekt, geleden….Nu is enkel het omhulsel er nog, een omhulsel zonder sfeer of warmte.

De prachtige fotoboeken en exposities van Henk van Rensbergen  brachten het gevoel weer naar boven en sindsdien had ook de passie een naam : urban exploration.

abandoned_places_2_02_550

Niet alleen verlaten huizen, maar ook ziekenhuizen, fabrieken, kastelen zijn een streling voor mijn oog. Ik was dan ook zo blij als een kind om Urbex Tv te ontdekken, het YouTube-kanaal van Jeroen Rosseels.

12509680_209320302747300_2917481948511558358_n

Jeroen, al van jongs af aan gepassioneerd door fotografie, besloot om vanuit een nieuwe invalshoek  urbex te (laten) beleven. In plaats van de gebouwen in en uit op de lens vast te leggen werd het filmen.

Wat mij betreft zeer geslaagd want ik wandel mee in de urbex wereld vanuit mijn luie zetel. Urbex TV heeft sinds eind december succesvol 50 afleveringen gefilmd van talloze toplocaties in de urban exploration world zowel in België, Luxemburg als Frankrijk.

cx0w0dywaaaaz9n

Jeroen heeft binnenkort ook Polen op zijn to film lijstje staan.

Urbex TV neemt je mee achter de hekken en dichtgetimmerde ramen van (land)huizen, kastelen, villa’s, boerderijen, fabrieken, ziekenhuizen om je mee te laten meegenieten van de vergane glorie van deze prachtige en tot de verbeelding sprekende gebouwen. Van begin tot einde legt Jeroen telkens zijn avontuur vast met de nodige humor en respect voor deze verlaten domeinen. Met andere woorden, de ontdekking ervan vastleggen zonder wetten te overtreden (inbraak) of spullen meenemen (diefstal).

maxresdefault.jpg

Het is een sport voor de Urban Explorers om een urbex locatie te vinden en de gouden regel is veelal ook bekend: geef niet zomaar adressen weg van een locatie. Dit met name wegens respect en het beschermen van een urbex locatie tegen vandalen. Jeroen wil graag zijn locaties delen en doet dat op een aparte manier, aandachtige kijken is de boodschap.

Benieuwd geworden? Let’s urbex!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s