Black is the new…Water!

blk_info

In 2004 heeft er heel even groene ketchup van Heinz in de schappen gestaan en ook in mijn keuken. Alhoewel het goedje precies dezelfde smaak had, werd het geen succes. Mensen proeven niet alleen met hun tong, maar ook wat ze zien en ruiken is belangrijk voor hun belevenis. Dus exit groene ketchup want tomaten zijn toch rood???

blkwater

Nu is blk. aan de beurt. Zwart (ja!) water dat je gewoon kunt drinken. Victoria Secret modellen zijn er gek op. Door zogeheten fulvozuren aan mineraalwater toe te voegen ontstaat er een drankje dat drinkbaar is en nog goed voor je schijnt te zijn. Maar liefst 77 verschillende soorten mineralen zwemmen rond in BLK. We nemen de belangrijkste onder de loep.

alles-is-liefde.nl-Een-compleet-overzicht-van-alle-mineralen-in-voedingSilicium

Silicium is in het lichaam aanwezig. Je vindt silicium in haren, bindweefsel, huid, botten, nieren, lever, hart, schildklier, milt, pezen, spieren, pancreas en aderwanden. Omdat silicium in haren, bindweefsel en huid te vinden is en wij vanwege de hedendaagse voeding snel een tekort aan silicium oplopen is dit kiezelzuur van groot belang voor een goede conditie van de huid: een stevige elastische en jeugdige huid. Het houdt bindweefsel stevig en elastisch waardoor minder rimpels en plooien ontstaan. Een gezonde en mooie huid is bedekt met een hoornachtig laagje, dit is het eiwit keratine. Aangezien voldoende aanwezigheid van silicium de aanmaak van keratine ondersteunt is het kiezelzuur zeer bevorderlijk voor het behoud van een jeugdige huid, het houdt weefsel jong. Ook voor de opbouw van de celwanden is silicium onontbeerlijk. Het bouwt de celwanden in plant én mens.

Zink

Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten en daarmee voor de groei en vernieuwing van weefsel. Zink zorgt ook voor gezonde botten, haar en huid, en een goed geheugen. Daarnaast speelt het een rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten. Zink is onderdeel van het hormoon insuline en het zorgt ervoor dat het afweersysteem goed werkt. Het draagt daarnaast bij aan de vruchtbaarheid.

Germanium

Germanium bewaart het evenwicht in het lichaam en kan daarom een hoge bloeddruk en een hoog cholesterolniveau verlagen. Het versterkt het afweersysteem en kan een pijnstiller zijn. Dit mineraal kan een antivirale, antibacteriële en een antitumor werking hebben en wordt daarom ook gebruikt als onderdeel van de behandeling van kanker. Het helpt bij een chronisch Epstein-Barr-virussyndroom. Ten slotte wordt germanium gebruikt bij de behandeling van HIV/AIDS.

Ijzer

IJzer levert een belangrijke bijdrage aan het zuurstoftransport en de vorming van rode bloedcellen. IJzer is namelijk een onderdeel van de enzymen hemoglobine (in het bloed) en myoglobine (in de spieren) en andere enzymen. Verder is ijzer belangrijk in de energieproductie en het verhogen van de lichamelijke weerstand.

Borium

Onderzoek toont aan dat borium aan de lijst met essentiële mineralen moet worden toegevoegd. Het wijst erop dat dit sporenelement verantwoordelijk is voor het in balans houden van de calciumspiegel in het lichaam. Op deze wijze zorgt deze stof mede voor de opbouw en instandhouding van sterke botten. Borium wordt tegenwoordig toegevoegd aan calciumpreparaten om botontkalking (osteoporose) te voorkomen. Ook helpt borium de kans op artritis te verkleinen. Men zegt dat borium het testosteron gehalte bij mannen verhoogd, daarom wordt het door bodybuilders en atleten vaak gebruikt om spieren op te bouwen.

vitaminen

Om gezond te blijven voor het leven, moet uw lichaam in een zuur-alkalisch evenwicht staan. Het complex van fulvinemineralen verrijkt met elektrolyten zorgt voor een betere hydratering van het lichaam. Het Canadese brand blk. bevat bovendien geen kleurstoffen of additieven en is 100% natuurlijk. Wat ook betekent nul calorieën, suikers of cafeïne.

Dus anderhalf tot twee liter per dag blk. drinken wordt de norm. Helaas iets duurder dan onze gewone portie Spa want een half litertje zwart mineraalwater wordt voor 4,90 euro verkocht.

blk_4-610x298

De blk. waterflesjes zijn vanaf eind maart te koop bij Smets Premium Store Brussels en later ook in geselecteerde verkooppunten.

Meer info op getblk.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Reply to “Black is the new…Water!”

  1. Ik had er inderdaad ook al over gehoord! Maar het drinken van een zwart goedje staat mij ook een beetje tegen.. Heel vreemd, maar het straalt iets slechts uit, haha

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s