Sneaker Mania!

Sneakers zijn een statement! Tell me which sneakers you wear, I’ll tell you what kind of girl you are.

belmodo_chanel_sneakers04

 

ASOS_MW_DD_ARTICLE_STAN_SMITH

Iedereen heeft ze en hun mama ook….Loop gelijk welke schoenenwinkel binnen en je vindt er een muur vol. Karl Lagerfeld, Jill Sanders, Paul Smith hebben ze in hun exclusieve collecties opgenomen, kortom naast  comfortabele sportschoenen zijn het nu ook een must-have fashion item geworden. Het duurde eventjes voor ik overstag ging, het zicht van sportschoenen onder een dagelijkse outfit vond ik wel wennen, maar eenmaal over, draag ik nauwelijks nog mijn hoge hakken.

Sneaker-Trend

Maar voor sommige gaat de liefde nog verder, de sneakerheads. Ze dragen niets anders aan hun voeten. Chad Gevaert uit Antwerpen is zo iemand. Hij heeft zijn eigen sneakerblog  en reist regelmatig  de wereld rond op zoek naar het perfecte paar sneakers.

CABINETNOIR05

Zoals de meeste sneakerheads shopt Chad niet alleen in ons land om zijn collectie aan te vullen. “In België koop ik ze bij Avenue in Antwerpen. Daar hebben ze echt een top selectie. Andere shops waar ik regelmatig koop, zijn Woei (Rotterdam), Flight Club (NY) en Solebox (Berlijn). Als ik een paar niet vind, zoek ik meestal op eBay of andere online platformen.”

?kinci Adresiniz {www.TurkComic.com}

Wil je iets weten over sneakers? Chad is the man!

Vanwaar de naam sneakers? In 1917 gaf reclame man Henry Nelson McKinney deze naam aan de stille schoenen met de rubberen zool. (The name “sneakers” originally referred to how quiet the rubber soles were on the ground, in contrast to noisy standard hard leather soled dress shoes. Someone wearing sneakers could “sneak up” on you while someone wearing standards could not).

kaychains

Ook helemaal weg van sneakers? Download de app SNEAKERS, een schat van informatie voor sneakerheads, waar, welke, release data en veel meer…..

screen568x568

 

 

 

 

 

One Reply to “Sneaker Mania!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s