Dallas Then and Now

dallas-4f02f71ce8a7c

In een ver verleden zat ik elke donderdagavond klaar mét moederlief in de zetel op wacht voor weer een heerlijke aflevering vol perikelen van DALLAS. De Moeder van alle soaps. De reeks ging over het wel en wee van de Texaanse Ewing-clan, die fortuin maakten in de olie industrie en de veeteelt, maar in hun persoonlijk leven voor het ongeluk geboren leken.

s-1270.77092-2

Achteraf bekeken maakte ik dankzij de reeks toen al met veel fenomenen kennis : Valse man (JR), drankverslaafde gefrustreerde echtgenote (Sue-Ellen), Goede held (Bobby), Intrigerende vrouw (Pamela), verzoenende oma (Ellie), getormenteerde bitchy kindvrouwtje (Lucy)….

Ik zat samen met mijn moeder letterlijk gekluisterd aan het scherm. De afleveringen werden daags nadien ook uitvoerig in de klas besproken. Dallas was hot!

Omdat ik me afvroeg hoe het nu 34 jaar later met de cast is vergaan heb ik wat onderzoek verricht…

Recently Updated12Larry Hagman alias JR Ewing de enige acteur die elke aflevering present was, stierf november 2012, hij werd 81. Hij leed aan keelkanker.

Recently Updated13Linda Gray alias Sue Ellen Ewing, nog steeds actief in soaps en toneelwereld. Ziet er op haar 74ste nog stralend uit.

Recently Updated14Patrick Duffy alias Bobby Ewing ook nog steeds actief in de soap wereld (eerder in Mooi en Meedogenloos) en Amerikaanse sitcoms. Op de recente foto met collega Linda Gray.

Recently Updated15Barbara Bel Geddes alias uber mama Ellie Ewing, stierf na een lange carrière in 2005. Ze werd 82.

Recently Updated16Victoria Principal alias Pamela Ewing werd naast actrice ook producer. Nu vooral actief in charity en zo te zien plastische chirurgie.

Recently Updated17Charlene Tilton alias Lucy Ewing, het enfant terrible van de ranch, nauwelijks 1.50 groot , acteert nog steeds.

Recently Updated18Ken Kercheval alias Cliff Barnes. De familie Barnes was de tegenstander van de familie Ewing en J.R,Ewing was de aartsvijand van Cliff. Hij acteert nog steeds zowel voor televisie als voor toneel.

Recently Updated19Steve Kanaly alias Ray Krebbs, de bastaardzoon van oliebaron Jock Ewing, naast wat sporadisch acteurwerk nu vooral een gevierd aquarel schilder.

Jock_Ewing

Jim Davis alias Jock Ewing, oliepatriarch stierf 3 jaar na de eerste opnames. Hij werd 71.

Meer weten? Bekijk dit You Tube filmpje!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s