Add a herbal kick to your strawberry jam

The weather calls for a homy afternoon, why not make #jam, let’s add a herbal kick and use #basil

Onlangs bijgewerkt

Ingrediënten voor een heerlijke confituur van aardbeien met een basilicum touch

  • 1,5  kg aardbeien
  • 2 citroenen (sap)
  • 750 g confituursuiker
  • 3 takjes basilicum

 

Bereiding van dit hemels genot :

Was de aardbeien, laat ze uitlekken en verwijder de kroontjes.  Snij ze vervolgens in kleine stukjes.

Doe deze stukjes samen met het sap van de citroenen en de takjes basilicum in een ruime kookpot en breng aan de kook.

Wanneer de aardbeien tot moes omgetoverd zijn, mag ook de confituursuiker erbij.

Roer goed om en breng alles opnieuw aan de kook.

Na 3 minuten is de confituur klaar. Vis de takjes van de basilicum uit de confituur.

Nu mag de hete confituur in propere bokaaltjes. Afsluiten en omgekeerd laten afkoelen.

Yammie yammie, enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s